Grupy wsparcia > Objawy, wyniki badań, choroby > eGFR - podwyższone. Co to znaczy?
Pomogliśmy? Daj nam +1

Temat:eGFR - podwyższone. Co to znaczy?

martyna19800

Postów: 2

Pomógł: 0

Data dodania: 2012-04-22 20:15:05

Proszę o pomoc w interpretacji wyników.
Podwyższone jest tylko eGFR. Co to oznacza?.
Z góry dziękuję.


Próby nerkowe
Kwas moczowy 3,99 mg/dl Norma 3,1-7,8
Mocznik 24,60 mg/dl Norma 19,3-49,3
Kreatynina 0,70 mg/dl Norma 0,5-1,10
eGFR 104,43 ml/min Norma 90

Próby watrobowe
Białko całkowite 6,43 g/dl Norma 5,7-8,20
Bilirubina całkowita 0,57 mg/dl Norma 0,3-1,20
AST 20,00 U/l Norma 0-34,00
ALT 21,00 U/l Norma 10-49,00

Mój wiek to 30 lat
waga 57
wzrost 1,64

Matis

Postów: 660

Pomógł: 79

Data dodania: 2012-04-22 15:29:47

wyniki badań kwasu moczowego, mocznika, kreatyniny, eGFR,m białka całkowitego, bilirubiny całkowitej, AST, ALT są w porządku
eGFR jest powyżej 90 a to dobrze, to znaczy że nerki filtrują krew z wystarczającą sprawnością

martyna19800

Postów: 2

Pomógł: 0

Data dodania: 2012-04-22 20:15:05

Bardzo dziękuję za odpowiedź. Cieszę się że wszystko wporządku.

Pomogliśmy? Daj nam +1

Tylko zalogowany użytkownik może pisać odpowiedzi.

Zaloguj się aby w pełni móc wykorzystac ten portal