Grupy wsparcia > Objawy, wyniki bada?, choroby > eGFR - podwy?szone. Co to znaczy?
Pomogliśmy? Daj nam +1

Temat:eGFR - podwy?szone. Co to znaczy?

martyna19800

Postów: 2

Pomógł: 0

Data dodania: 2012-04-22 20:15:05

Prosz? o pomoc w interpretacji wynikw.
Podwy?szone jest tylko eGFR. Co to oznacza?.
Z gry dzi?kuj?.


Prby nerkowe
Kwas moczowy 3,99 mg/dl Norma 3,1-7,8
Mocznik 24,60 mg/dl Norma 19,3-49,3
Kreatynina 0,70 mg/dl Norma 0,5-1,10
eGFR 104,43 ml/min Norma 90

Prby watrobowe
Bia?ko ca?kowite 6,43 g/dl Norma 5,7-8,20
Bilirubina ca?kowita 0,57 mg/dl Norma 0,3-1,20
AST 20,00 U/l Norma 0-34,00
ALT 21,00 U/l Norma 10-49,00

Mj wiek to 30 lat
waga 57
wzrost 1,64

Matis

Postów: 670

Pomógł: 80

Data dodania: 2012-04-22 15:29:47

wyniki bada? kwasu moczowego, mocznika, kreatyniny, eGFR,m bia?ka ca?kowitego, bilirubiny ca?kowitej, AST, ALT s? w porz?dku
eGFR jest powy?ej 90 a to dobrze, to znaczy ?e nerki filtruj? krew z wystarczaj?c? sprawno?ci?

martyna19800

Postów: 2

Pomógł: 0

Data dodania: 2012-04-22 20:15:05

Bardzo dzi?kuj? za odpowied?. Ciesz? si? ?e wszystko wporz?dku.

Pomogliśmy? Daj nam +1

Tylko zalogowany użytkownik może pisać odpowiedzi.

Zaloguj się aby w pełni móc wykorzystac ten portal