Grupy wsparcia > Objawy, wyniki bada?, choroby > podwy?szone MXD
Pomogliśmy? Daj nam +1

Temat:podwy?szone MXD

sebaba1000

Postów: 8

Pomógł: 0

Data dodania: 2011-08-23 18:59:41

Prosze o diagnoze mojego badania krwi. Z gory bardzo dziekuje.
Erytrocyty- 4,86 (3,9-5,3)
Hemotokryt- 41,2 (37-49)
Leukocyty- 5,4 (4,3-11)
P?ytki krwi - 202 (200-450)
Hemoglobina - 13,6 (11,8-16,8)
MCV- 84,8 (78- 95)
MCH- 28 (25-34)
MCHC- 33(32-36)
RDW-CV- 12,9 (11,5-15)
PDW- 11,1 (9-17)
MPV- 9 (7,5-18,5)
P-LCR- 17,9 (6-43)
LYMPH - 43,2 (20-45)
MXD-12,4 (0-10) H
NEUT - 44,4 (45-70) L

Matis

Postów: 670

Pomógł: 80

Data dodania: 2011-08-23 16:21:08

mia?e? ostatnio jak?? infekcj?? co? Ci dolega?
NEUT s? praktycznie na granicy normy, nie przejmowa?bym si? tym, MXD podwy?szone, my?l? ?e ze wzgl?du na to i chocia?by na wysypk? ktr? masz a o ktrej pisa?e? w innym w?tku, mo?na wykona? morfologi? krwi z podzia?em MXD na BASO, EOS, MONO, tak aby sprawdzi? ktra z tych frakcji granulocytw jest podwy?szona

sebaba1000

Postów: 8

Pomógł: 0

Data dodania: 2011-08-23 16:22:29

tak. zapalenie drog moczowych.. Dziekuje

sebaba1000

Postów: 8

Pomógł: 0

Data dodania: 2011-08-23 18:59:41

infekcja dlaczego.?

Pomogliśmy? Daj nam +1

Tylko zalogowany użytkownik może pisać odpowiedzi.

Zaloguj się aby w pełni móc wykorzystac ten portal